2010. augusztus 24., kedd

Shakes & Fidget kérdés válasz 4

Azoktol kerdeznem, akik regebb ota jatszanak, vagy tapasztaltabbak, vagy csak tudjak a dolgukat: a gombaval mit erdemes kezdeni, kalandvagyat novelni vele miutan elfogyott, vagy esetleg a ketfajta arusnal elhasznalni uj cuccok remenyeben? mert eddig csak onnan vannak cuccaim, kuldetesert eddig ha adott is, eleg gaz volt. hogyan mukodik a gearelodes?
illetve ha egyelore nem vagyok semmilyen cehben, akkor az osszes penzemet eltolhatom statra?


Sztem a gombát tartogasd az árukra és az istállóban lévő jobb hátasokra. A pénzt meg nyugodtan költsd el arra amire akarod. :)
Ha céhbe kerülsz akkor meg úgy is megmondják, hogy mennyi az adó, ha van.

2010. augusztus 23., hétfő

Shakes and Fidget alapok 4

A Városőr menüpont alatt küldhetjük el a karakterünket dolgozni, egyszerre maximum 10 órát. A munkánkért kapott pénz függ attól, hogy mekkora szintűek vagyunk. Bármikor megszakíthatjuk a munkát, bár így az addig gyüjtött pénz elveszik és nem kapunk semmit sem belőle.

2010. augusztus 19., csütörtök

Shakes and Fidget alapok 3

Az Arénában küzdhetünk meg más játékosokkal. Itt a rendszer megpróbálja kikeresni a hozzánk hasonlóan tapasztalt játékosokat (a becsületpontokat veszi figyelembe a keresésnél) és ha úgy ítéljük, hogy felkészültünk ismét a csata képernyőn találjuk magunkat, azzal a különbséggel, hogy most nem egy szörnnyel, hanem egy másik játékossal küzdünk. A harc teljesen automatikus, és semmilyen beleszólásunk nincs abba, hogy mikor üssünk, illetve hogy mikor védekezzünk. Sok mindentől függ, hogy ki nyeri meg a csatát, de értelemszerűen számít hogy milyen magasan vannak a tulajdonságaink és mennyire jók a felszereléseink. A csata végén megkapjuk ellenfelünk maximális pénzmennyiségének a 10%-át, valamint becsületpontot, amellyel előrébb lépünk a Dicsőség Csarnokának tabelláján. Azonban nem csak mi támadhatunk, hanem minket is megtámadhatnak, még akkor is, ha nem vagyunk az arénában. Az erről szoló értesítőt (csata összefogalalót), megtalálhatjuk a Levél menüpont alatt. Ha itt elolvassuk és megtekintjük a csatát, akkor részletesebb képet kaphatunk arról, hogy vajon mennyi hiányzott a győzelmünkhöz (illetve ha nyertünk, akkor meg milyen szépen nyertünk).

2010. augusztus 17., kedd

Shakes & Fidget kérdés válasz 3

Ez nem igaz! Már 11-es vagyok de még mindig nem tudok bemenni a kazamatákba!!! Mert még nem kaptam meg a kulcsot!!!!


kalandért kapod

2010. augusztus 15., vasárnap

Shakes & Fidget vicc 2

Gombát hogyan lehet szerezni? Már csak 9 db maradt... :(

Jöjj össze valami igénytelen csajjal.

2010. augusztus 12., csütörtök

Shakes and Fidget alapok 2

A Fogadóban vállalhatunk küldetéseket a középen ülő személyeknél (minden küldetés után más és más szereplőtöl válallhatunk küldetéseket). Mindig három küldetés közül kell kiválasztanunk a nekünk leginkább megfelelőt. Célszerű olyat választani ami sok aranyat és tapasztalai pontot ad, azonban ha egy másik küldetés egy jó tárgyat, de kevesebb aranyat és tp.-ot kínál, akkor azt is meg kell fontolnunk. Ha elvállaltunk egy küldetést, akkor levonódik valamennyi kalandpont a maximum 100-ból (amely mellesleg minden nap éjfélkor reset-elődik), valamint elugrunk a küldetést adó helyszínre is és láthatjuk a visszaszámláló csúszkát. Ha lejárt a küldetés ideje, akkor minden esetben harcolnunk kell egy szörnnyel és csak miután azt legyőztük, fogjuk megkapni a küldetésért járó jutalmakat. Amennyiben elbukjuk, buktuk a kalandpontunkat is (mármint amennyit rááldoztunk a küldetésre). A játékban ténylegesen meghalni nem lehet, szóval ne aggódjunk, ha karakterünk élete a nullát eléri.



A háttérben megbúvó karakternél próbára tehetjük a szerencsénket és ha nyerünk, megduolázhatjuk a tétjeinket amik lehetnek aranyak, vagy gombák. Igazából csak magasabb szinteken és sok arannyal érdemes próbálkozni, mert különben hamar elveszíthetjük minden vagyonunkat. Az utolsó karakter a fogadóban a csapos, akinél 1 gombáért cserébe kapunk némi itókát, amitől egyből megugrik a kalandpontunk hússzal. Egy nap maximum csak tízszer ihatunk a varázslatos piából, mert többet sajnos nem bír el a gyomrunk (mármint a karakteré).

2010. augusztus 8., vasárnap

Shakes and Fidget alapok 1

A játékot a Playa Games GmbH készítette el nekünk, először német, majd később több más nyelvre is és nagyban hasonlít más böngészős játékokra. Ami azonban kiemeli a sok hasonló alkotás közül a Shakes and Fidget-et azok a grafikák és a vicces szövegek. Maga a játék a hasonló nevű webcomics-ból jött létre, amely pedig a World of Warcraft világára támaszkodik. Természetesen a regisztráció ingyenes, de mint minden ilyen típisú játékban itt is van lehetőség, hogy magunkat extra előnyökhöz juttasuk (itt gombákat vásárolhatunk), és így a fejlesztőket támogassuk.

Kezdjük is rögvest az elején, a regisztrációnál. Először is ki kell választanuk, hogy meglyik világban (szerveren) akarunk játszani, a cikk írásakor jelenleg két ilyen világ van. A világok között egyenlőre semmilyen eltérés nincs, maximum annyi, hogy a 2. világban kevesebb játékos van. Miután ezzel megvagyunk a karakterkészítő képernyőn találjuk magunkat, ahol beállíthatjuk hogy melyik fajjal akarunk lenni a 8 közül (két részre osztva tálalva találjuk őket, mint a WoW-ban), aztán elég részletesen kialakíthatjuk karakterünk kinézetét, valamint választhatunk a három szokványosnak mondható kaszt közül (harcos, mágus és felderítő). Miután elkészültünk karakterünkkel, ne feledjük, hogy aktiválni kell a regisztrációnkat (amiért egyébként 10 ingyen gombát is kapunk majd), mert különben 5 napon belül eltörlődik a karakterünk. Első dolgunk az legyen hogy megismerkedünk a játék menüjével, valamint elolvassuk az útmutatót.

/A leírást Gusztió nevű látogató küldte. Utólag is köszönjük./

2010. augusztus 6., péntek

Shakes and Fidget gyors leírás

Ahogy a karakter fejlődik, tapasztalati pontokat kap, amivel szintet lép. Az 5 fő tulajdonság növeléséhez viszont pénzt kell befektetni (25 ezüst/tulajdonságpont). Minden karakter 1 aranyat kap kezdésként, amiből tanácsos tárgyakat vásárolni a Waffenladenből (Fegyver- és páncélárus) illetve a Zauberladenből (Trinket, necklace, ring). Ha elfogy a pénzünk, beállhatunk dolgozni a Városi őrséghez (Stadtwache); minél többet dolgozunk, annál több pénzt kapunk végül, viszont vigyázni kell, mert a munka realtime; ha beállsz 5 órát dolgozni, akkor tényleg 5 órát dolgozol! Pénzt kaphatunk még questek teljesítéséért, amiket a Tavernében vehetünk fel (Inn). A Tavernében ezenkívül beszállhatunk egy kis Itt a piros, hol a piros játékra pénzért és gombáért (a gombákról később).
Ezenkívül pénzkeresési lehetőség még az Arena, ahol más karakterekkel küzdhet meg az ember. Ha győzöl “lootolhatod” az ellenfeled pénzért. Ha te vesztesz, akkor téged lootolnak. Bármikor kihívhatnak téged, ha a városban vagy. Ha dolgozol vagy questelsz nem hívhatnak ki (már amennyire tudom). Harc után általában várni kell egy darabig, míg újra harcolhatsz, ezt az időt viszont egy gomba eladásával le lehet faragni.


A karakterfejlődés questekkel megy. A kocsmában (Taverne) ül egy NPC, aki 3 questet ad: 1 gyors quest, kis jutalomért (pénz+XP), egy közepesen lassú quest közepes összegért, illetve egy nagyon hosszú quest nagy összegért. A questekért viszont utazni kell, ami szintén realtime, a hosszú questeknek 20 perc kell általában, úgyhogy legyen kéznél a Youtube/stb. Az utazást le lehet csökkenteni mountok vásárlásával (Stalle=istálló). 4 fajta mountot lehet vásárolni különböző összegekért. Mindegyik két hétig marad melletted.


Ezenkívül minden kezdő karakter kap 15 gombát, amivel a boltokban új áruhoz lehet jutni, és kb minden fontosabb dologhoz (pofásabb mount, folyamatos arénázás stb.). Gombát viszont csak RL pénzért lehet kapni, amit banki átutalással, Paypallal, SMS-sel lehet elküldeni.

2010. augusztus 1., vasárnap